Kolačići: Izbor je vaš

Na našim internetskim stranicama koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Klikom na gumb 'Prihvati' suglasni ste s primanjem kolačića i slažete se s time da ste pročitali i razumijete izjavu o Privatnosti podataka (dostupna na gumbu 'Saznaj više'). Ova stranica koristi kolačiće. Jedan ili više kolačića koje koristimo je bitno kako bi dijelovi ove web stranice djelovali i već su postavljeni. Možete izbrisati i blokirati sve kolačiće s ove web stranice, ali dijelovi web stranice neće raditi. Da biste saznali više o kolačićima koji se koriste na ovoj web stranici i kako izbrisati kolačiće, pogledajte naša Pravila privatnosti klikom na Saznaj više

Košarica
Nemate artikala u vašoj košarici.

Klima uređaji - Što se promijenilo i koji su najbolji?

Klima uređaji - Što se promijenilo i koji su najbolji?

Klima uređaji su jednostavno postali standard i potreba, nikako luksuz. Cijene klima uređaja nešto su niže izvan sezone, pa je najbolje kupiti klima uređaj prije ili poslije ljeta, tijekom akcija i sniženja.

Iako sve više korisnika koristi klima uređaj za grijanje ipak je ljetna sezona vrhunac prema broju prodanih jedinica i zahtjeva za montažu. 

Prije nego što krenete u istraživanje najboljih ponuda klima uređaja na tržištu, pokušajte prvo odgovoriti na neka pitanja kako bi suzili izbor.

Izbora ima zaista puno, svi ti nazivi i vrste klima djeluju pomalo zbunjujuće. Mono split, multi split, prijenosna klima, inverter klima, itd., kako se odlučiti?

Postavite si pitanja: Kolika je površina prostorije (broj kvadrata) koju želite rashladiti? Želite li da klima hladi više soba istovremeno? Hoće li se koristiti i za grijanje, jer klima za grijanje prostorije treba biti jača od standardne klime.

 

Kako rade inverter klima uređaji?

Inverter klima uređaji s pomoću kompresorskog ciklusa izvlače toplinu i vlagu iz prostorije nakon čega “ubacuju” hladni zrak u prostor. Sve to se postiže zahvaljujući kruženju radne tvari (u smjeru kazaljke na satu) kroz jedinice klima uređaja.

Možemo zaključiti kako je inverter uređaj zapravo napredni kompresor koji troši minimalnu količinu energije za hlađenje prostora. To je promjena koja se dogodila na tržištu komercijalnih rashladnih jedinica. Klime s inverter tehnologijom mogu uštedjeti i do 50 % energije, što znači više novca u vašem novčaniku.

Klima uređaji starije generacije bi se gasili, nakon postizanja optimalne temperature. Što nije slučaj s inverter klima uređajima. Koji prilikom dostizanja tražene temperature smanjuju snagu i konstantno održavaju istu zadanu temperaturu prostora.

 

Gdje se mogu postavljati klima uređaji?

Gdje-se-mogu-postavljati-klima-uredaji

Unutarnje jedinice klima uređaja postavljaju se u pravilu tri metra od mjesta najčešćeg boravka ljudi. Što znači da je duljina protoka zraka koji se otpušta u prostoriju oko 3 m

Poznato je da se ne preporučuje da hladni zrak puše direktno na osobe u prostoru. Odaberite najveću sobu i provjerite mogućnosti postavljanja uređaja iznad vrata ili iznad kreveta u dnevnoj sobi. 

Unutarnje jedinice klima uređaja mogu biti zidne, podne, kanalne, kazetne (stropne) i podno-stropne, ovisno o potrebama i zahtjevima prostora.

 

Koji klima uređaj kupiti?

Alles je pripremio ponudu Beko, Grundig i Hisense klima uređaja gdje su snižene cijene pojedinih uređaja. Koji su dostupni odmah uz 5 godina jamstva i s besplatnom dostavom na vašu adresu (osim za otoke). Akcija klima uređaja je vremenski ograničena, stoga pogledajte ponudu na vrijeme!

 

Mono split klima

Mono split klima uređaji imaju jednu vanjsku i jednu unutarnju jedinicu. Mono klime snage od 3.5 kW pogodne su za hlađenje prostora od 30m2, 40 m2, 50 m2 pa sve do 60m2. Ovakav tip uređaja preporučuje se za stanove manje kvadrature kojima je potrebna jedna unutarnja jedinica. Snažniji mono split klima uređaji mogu biti idealni i za hlađenje prostorija u kući.

grundig-klima-za-stan-gehpk-180-gehpk-181-wi-fi

 • Buka: 65 dBA
 • Površina: do 50 m²
 • Snaga hlađenja: 5.3 kW 
 • Snaga grijanja: 3.3 kW


Grundig GEHPK 181 WI-FI inverter klima uređaj modernog je dizajna, pruža mogućnost povezivanja putem mobilnog uređaja (HomeWhiz) i funkcije brzog zagrijavanja i brzog hlađenja (Jet Cool i Jet Heat). Dolazi uz garanciju od 5 godina i omogućava korištenje tijekom cijele godine.

 

hisense-klima-za-kucu

 • Buka: 19 dBA
 • Površina: do 70 m²
 • Snaga grijanja: 7.1 kW
 • Snaga hlađenja: 6.5 kW


HISENSE CA70BT1AG je jedan od najboljih inverter klima uređaja prema našem izboru. Uređajem je moguće upravljati putem Wi-Fi tehnologije, ima zaštitu od zamrzavanja, funkciju automatskog odmrzavanja i sposobnost tihog rada. Inverter klima koju je moguće koristiti tijekom cijele godine.

 

Multi split klima

Multi split klima uređaji imaju jednu vanjsku jedinicu i dvije ili više unutarnjih jedinica. Idealan su izbor za klimatizaciju kuća, gdje postoji više prostorija i više kvadrata. Iskustva servisera i montažera navode da u slučaju kvara multi split klima uređaja, cijeli prostor ostaje bez hlađenja ili grijanja. Preporučuje se odabrati ovo rješenje ako ne postoji opcija ugradnje više od jedne vanjske jedinice.

 

Prijenosni klima uređaji

Prijenosni klima uređaj imaju jednu značajnu prednost a to je mobilnost. Osim toga, nema potrebe za montažom što značajno snižava troškove. Prijenosna klima ima ispušnu cijev za topli zrak koji mora izlaziti izvan prostorije. Prijenosni klima uređaji bez ispušne cijevi ne hlade prostoriju jednako učinkovito kao oni uređaji s ispušnom cijevi.

 

beko-prijenosna-klima-prenosivi-uredaj

 

 • Buka: 65 dBA
 • Površina: do 35 m²
 • Snaga hlađenja: 3.6 kW
 • Snaga grijanja: 2.6 kW

 

BEKO Prenosivi klima uređaj za učinkovito hlađenje i grijanje manjih soba u stambenim jedinicama (do 40 m²). Energetski učinkovit (razred A) prijenosni klima uređaj s inverter tehnologijom s kojim se može upravljati daljinskim upravljačem i zaslonom osjetljivim na dodir. Osim toga, omogućava i upravljanje putem mobilnog uređaja kad niste kod kuće (HomeWhiz).

 

Za kraj

Za kraj vam donosimo nekoliko savjeta. Razlika u vanjskoj i unutarnjoj temperaturi neka bude do 8 °C. Postavljanjem unutarnje temperature koju je teško postići zapravo gubite puno. Uređaj radi pod maksimalnim opterećenjem i stvarate nezdravo okruženje za življenje i rad.

Redovito čišćenje, održavanje i servisiranje klima uređaja omogućit će efikasan rad, smanjiti potrošnju energije i spriječiti moguće kvarove i popravke.

Naše stručno osoblje odgovorit će vam na sva dodatna pitanja koja imate vezana za odabir i dostavu klima uređaja.

Zatvori