Kolačići: Izbor je vaš

Na našim internetskim stranicama koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Klikom na gumb 'Prihvati' suglasni ste s primanjem kolačića i slažete se s time da ste pročitali i razumijete izjavu o Privatnosti podataka (dostupna na gumbu 'Saznaj više'). Ova stranica koristi kolačiće. Jedan ili više kolačića koje koristimo je bitno kako bi dijelovi ove web stranice djelovali i već su postavljeni. Možete izbrisati i blokirati sve kolačiće s ove web stranice, ali dijelovi web stranice neće raditi. Da biste saznali više o kolačićima koji se koriste na ovoj web stranici i kako izbrisati kolačiće, pogledajte naša Pravila privatnosti klikom na Saznaj više

Košarica
Nemate artikala u vašoj košarici.

Zašto bi vam mogao trebati visokotlačni perač?

- Komentari (0)
Zašto bi vam mogao trebati visokotlačni perač?

Nekako se s dolaskom toplijeg vremena svi “bacaju” na čišćenje kuće, okućnica, vikendica, terasa, prilaznih puteva, pločica, ograde i vozila. Visokotlačni perač tu može odigrati ključnu ulogu zbog svoje visoke učinkovitosti pranja, uklanjanja prljavštine i ostalih nečistoća s različitih vanjskih površina.

Neki ga nazivaju skraćeno: Miniwash, jer je kompaktan, prijenosan i siguran za korištenje ako se upotrebljava na preporučen način. Što je miniwash? Miniwash ili visokotlačni perač je uređaj koji pri visokom tlaku izbacuje mlaz vode, a vi ga usmjeravate na željeno mjesto.

U nastavku teksta možete saznati više detalja o korištenju i skladištenju te koji visokotlačni perač je najbolji za vaše potrebe.

 

Vrste visokotlačnih perača

Visokotlačni perači mogu biti motorni, akumulatorski i električni, od kojih je svaki dizajniran za obavljanje određenog posla i korištenje na specifičan način. Razlikuju se prema ekonomičnosti, učinkovitosti, mobilnosti, brzini i lakoći korištenja. 

Akumulatorski visokotlačni perači pokreću se s pomoću električne energije, pri čemu je potrebno napuniti bateriju prije upotrebe. Karakterizira ih nešto slabiji protok vode, koji ne mora biti nedostatak ako se koriste za primjerice pranje bicikla ili prozora na vikendici.

S druge strane, motorni i električni perači su snažniji i mogu osigurati protok vode do 500 l/h. Tu prije svega govorimo o komercijalnim peračima dok oni profesionalni mogu imati protok i do 1000 l/h. 

Profesionalni visokotlačni perači u upotrebi su na farmama, proizvodnim pogonima i sl., jer su namijenjeni za zahtjevne i velike površine.

Osim pogonske snage u obzir treba uzeti i potrošnju vode. Viši protok vode omogućava pumpi da isporuči više vode unutar jednog sata. Što samim time može značiti i veću učinkovitost pranja vanjskih površina.

Prilikom odabira obratite pažnju na optimalan pritisak tlaka, duljinu kabela i vrste dostupnih nastavaka.

 

Za što se mogu koristiti?

miniwash-kako-spojiti-savjeti

Protok vode koji predviđa proizvođač visoko tlačnog perača je njegov maksimalni radni pritisak. To znači da perač može postići tu snagu, ali će stalan protok vode biti nešto niži.

Visokotlačni perači za “kućnu upotrebu” ne moraju nužno imati najviši radni tlak. Za poslove oko kuće ili vikendice dovoljan je tlak do 150 bara. 

Perač koji ima takav radni pritisak (tlak) od 110 bara bez problema će oprati stubište, prilaz ispred garaže, pločice, ogradu, automobil, vrtni alat i kante za smeće. Kvalitetniji modeli perača omogućavaju korisnicima podešavanje radnog tlaka prema vlastitim potrebama.

 

Koji visokotlačni perač kupiti?

Gdje kupiti visokotlačni perač? 

Karcher visokotlačni perač malih dimenzija omogućava čišćenje kamena, fasada, staza i prilaza oko kuće te pranje podova s posebnim nastavkom. Uz pištolj dolaze dva nastavka, a u kompletu se nalazi i sredstvo za pranje. Ako vam je potreban svestrani visokotlačni perač KARCHER K5 WCM PREMIUM je najbolji izbor iz naše ponude.

karcher-visokotlacni-perac-akcija

  • Pritisak: 145 bara
  • Protok vode: 500 l/h
  • Težina: 13 kg
  • Priključna snaga: 2.1 kW


Einhell visokotlačni perač je kompaktan, lagan i jednostavan za upotrebu. U kompletu s peračem dolazi i pištolj, tlačno crijevo od 3 m, šiljasta i široka mlaznica.

einhell-visokotlacni-perac

  • Pritisak: 90 bara
  • Protok vode: 372 l/h
  • Težina: 4.90 kg
  • Snaga: 1200 W


Najbolji visokotlačni perač iz naše ponude za povremenu upotrebu kod kuće. Dovoljno snažan za učinkovito pranje automobila, pristupnih staza, pločica, prozora i sl.

 

Upotreba

Kako spojiti miniwash? Sastavljanje uređaja je vrlo intuitivno jer se sastoji od nekoliko dijelova i nastavaka koje je potrebno umetnuti u odgovarajuće utore. Najčešće se u pakiranju nalazi četka za visokotlačni perač, pištolj i dodatni nastavak za visokotlačni perač. 

Potrebno je osigurati dovoljnu duljinu strujnog kabela ako se radi o električnom visokotlačnom peraču. Kako bi se osigurao konstantan dotok vode uređaj treba spojiti na slavinu. Po potrebi možete dodati odgovarajući deterđent i sredstvo za pranje pojedinih površina s pomoću visokotlačnog perača.

Prilikom pranja držite se pravila od udaljenosti od 50 cm između mlaznice i površine koju perete kako bi se smanjila sila koja udara o površinu.

Pojedini perači mogu sadržavati ugrađeni spremnik za vodu koji može biti praktičan u slučajevima gdje nije moguće spajanje na vodovodnu mrežu. Neki od proizvođača preporučuju korištenje regulatora tlaka vode kao ventila koji može spriječiti štetu i kvar visokotlačnog perača. 

Osim regulatora može se i umetnuti nepovratni ventil između crijeva i slavine koji će štititi vodovodni sustav.

 

Skladištenje visokotlačnog perača 

Za skladištenje visokotlačnog perača odaberite suho mjesto gdje temperatura ne pada ispod 0 °C. Prije toga ocijedite svu vodu iz uređaja, očistite filtere od ostataka deterđenta i prebrišite vanjske površine perača. 

Dodatno se spojevi i ventili mogu zaštititi premazom silikonske masti kako bi bili očuvani i spremni za novu sezonu.

Komentari (0)
*
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare.
Zatvori