Produžite postojanost hrane
Vakuumske posude sprečavaju oksidaciju i na taj način usporavaju kvarenje hrane. Za vas to znači da ćete imati više vremena da iskoristite namirnice; još posebno voće i povrće. Smanjena oksidacija znači i bolju postojanost vitamina i minerala.
Brže mariniranje
Vakuum otvori pore namirnica, zato marinada brže i dublje prodrije u meso i ribe. Za vas to znači da meso ne treba pripremiti dan prije piknika, nego je dovoljno da ga za 2 sata (dok pripremite salatu i prilog) ostavite u vakuumskoj posudi.
Zamrznite i podgrijte u mikrovalnoj pećnici
Ne bacajte ostatke hrane u smeće. Spremite ostatke ručka u nepropusnoj posudi u hladnjaku ili zamrzivaču i podgrijte kad vam ponestane vremena za pripremu ručka.
Uzmite ručak sa sobom
Brinete za zdrav način života, zato na posao nosite doma pripremljen ručak? U full tritan vakuumskim posudama ćete moći bez brige prenositi sendviče i salate te čak i umake i juhe. Naime, kad iz posude odstranite zrak, ta se hermetički zatvori dok ne popustite ventil na poklopcu i spustite zrak u posudu.
Namirnice koje možete zavakuumirati
Vakuumske posude su primjerene za pakiranje svih vrsta hrane jer su napravljene od iznimno kvalitetnog materijala koji ne preuzima aroma i boja iz pohranjenih namirnica.
Spremite:
ostatke ili unaprijed pripremljena jela da produžite postojanost,
cijelo ili narezano voće i povrće da očuvate svježinu i vitamine,
salamu i sir da spriječite širenje mirisa po hladnjaku,
meso u marinadi da se brže marinira,
hranu za piknik na udaljenoj lokaciji da spriječite polijevanje i neugodne mirise u automobilu,
obrok za na put,
namirnice u smočnici da spriječite moljce.
Održavanje
Full tritan vakuumske posude za produživanje svježine namirnica možete prati u perilici posuđa.
Ručnu vakuumsku pumpicu nije potrebno prati jer nije u kontaktu s hranom.