Kvalitetu vreća za vakuumiranje određuju tri čimbenici: debljina folije, kombinacija materijala i visina rebrastog profila. Statusove vrećice za vakuumiranje su rezultat višegodišnjih istraživanja i razvoja. Izrađene su isključno od materijala europskog porijekla, koji imaju sve potrebne certifikate za pohranjivanje hrane.
Statusova folija ima 100 µm debeli glatki sloj i 130 µm debeli rebrasti sloj.
Statusove vrećice imaju najdeblji (30 i 20 µm) sloj poliamida, koji jamči nepropusnost kisika i štiti pohranjene namirnice od oksidacije. Skupa s unutarnjim slojem polietilena (80 i 100 µm) formiraju vrećice, u kojima su namirnice potpuno zaštićene od užeglosti zbog zamrzavanja i aroma drugih, nezavakuumiranih namirnica.
Visina rebrastog profila Statusovih vreća za vakuumiranje je 0,2 mm. To je ključan čimbenik za kvalitetno varenje kod dugotrajnog vakuumiranja. Statusove vrećice su kvalitetno zavakuumirane u početnim ciklusima i nakon 50 uzastopnih vakuumiranja.
Statusove vrećice za vakuumiranje su:
primjerene za pohranjivanje u zamrzivaču,
bez BPA,
primjerene za pranje u perilici posuđa,
izrađene od visokokvalitetnih materijala,
primjerene za višekratnu upotrebu,
primjerene za dugoročno pohranjivanje hrane,
primjerene za Gastro,
primjerene za Sous Vide kuhanje,
primjerene za upotrebu na svim vakuumskim aparatima.
Kupnjom većih setova vrećica za salame uštedite i napravite zalihu, koja vam garantira da vam neće ponestati vrećica usred pripreme zimnice ili pohranjivanja salama i kobasica od kolinja.
Vreće za salame su primjerene i za vakuumiranje drugih namirnica, koje sprečavanjem oksidacije zaštitite od propadanja i gubitka hranjivih vrijednosti:
dugoljasto povrće kao što su šparoge, mahune i poriluk;
narezano povrće;
oraščići i
začini.